Inspiratie

Inspiratie

In de afgelopen jaren hebben we veel nagedacht en gesproken over over leren in ons vakgebied. Hoe kunnen we onze kennis en ervaring overbrengen op een manier die past in deze tijd en die ons gebruik laat maken van moderne middelen, daarbij hebben we ons laten inspireren door onze eigen omgeving.

Als een kind in deze tijd iets nieuws wil leren, de laatste rage op het gebied van knutselen, het leren spelen van een muziek instrument, het maken van speelslijm. Ze openen instinctief Youtube en gaan op zoek naar een filmpje hoe leer ik….. Ze kijken het filmpje, pakken wat ze nodig hebben en gaan aan de slag. Het filmpje wordt nog een keer gedraaid en de stappen worden stap voor stap uitgevoerd.

We hebben dit zelf ook ervaren, na de zomer zijn we thuis begonnen met een verbouwingsproject, eerst de werkvoorbereiding, ook bij een project thuis uiteraard, en sinds november in de uitvoering. Een groot scala aan klussers is inmiddels de revue gepasseerd maar het leek ons eigenlijk best een leuk idee om zelf ook wat dingen te doen.

Hakken, breken en slopen dat durfden we wel aan en nu zijn we weer in de opbouwfase beland en moet er een muurtje gemaakt worden. Na de aannemer aan het werk te hebben gezien met een andere muur dachten we dat kunnen we zelf ook wel. Via Google zochten we op muurtje bouwen en waar het zoekscherm een aantal jaren geleden vol had gestaan met links naar websites met instructies en advertenties van bouwbedrijven viel nu ons oog op de YouTube video’s. Stap voor stap werd uitgelegd wat we nodig hadden en hoe we dit muurtje moesten bouwen. Perfect! Dat was het laatste zetje wat we nodig hadden en we gingen aan de slag.  Werd dit gelijk het perfecte muurtje? Waarschijnlijk niet, maar we zijn aan het leren en stap voor stap worden we steeds beter.

Dat is exact wat we ook willen bereiken met de OnTrack Academy. Ons vakgebied heeft een grote hoeveelheid tools en methoden beschikbaar die jouw werk beter en leuker kunnen maken. Je moet alleen wel leren hoe je ze moet toepassen, wat de grootste valkuilen zijn en wat er voor nodig is om een tool of methode goed in te kunnen zetten.

De OnTrack Academy biedt toegankelijke en dynamische e-learning modules die je, in een relatief korte tijd, meenemen door de theorie en je aan de hand van een praktijkvoorbeeld laten zien hoe je deze theorie toepast. Elke module gaat over een specifiek onderwerp en dat ronden we ook helemaal af. Daarna krijg je toegang tot de templates waar je zelf mee aan de slag kunt gaan, op elk moment dat het jou uitkomt.

We hebben een uitgebreide catalogus learnings. Volg onze LinkedIn pagina voor nieuwe ontwikkelingen!

Ben je nu al enthousiast en wil je meer weten over de mogelijkheden neem dan contact met ons op.

Deel deze blog