Managen is schakelen

Managen is schakelen

Manager zijn is een diverse baan. Je moet je vak kennen, maar ook bedreven zijn in HR taken, financieel onderlegd zijn, en zo nu en dan krijg je ook nog een IT project in je portefeuille. Dagelijks wordt je geconfronteerd met zaken waar nu een beslissing over genomen moet worden. Al die dagelijkse beslommeringen maken dat misschien wel het meest belangrijke onderdeel niet de aandacht krijgt die het verdient en dat is wat mij betreft de strategische visie, de lange termijn doelstellingen. Wat maakt dit zo lastig? Dit zit in het schakelen. Dat realiseerde ik me laatst toen ik op een mooie dag met mijn mountainbike door de bossen reed.

In dit specifieke geval ging het om een enkel pad op een redelijk technisch parcours. Al fietsend realiseerde ik me dat ik met mijn ogen constant op en neer schakelde tussen tien meter vooruit kijken en naar beneden kijken recht voor mijn neus. Eén seconde vooruit kijken één seconde naar beneden. Waarom? Vooral om geen fouten te maken. 10 meter vooruitkijken heb ik nodig om niet de bocht uit te vliegen. Direct voor mijn fiets kijken om niet uit te glijden over uitstekende wortels of stenen. Het één kan niet zonder het ander en het ander niet zonder het één. Je zou dit kunnen vergelijken met de dagelijkse planning van een organisatie en een maandplanning. Ook hiervoor geldt dat deze bij elkaar horen. Maar hiermee ben je er nog niet. 

Wat ik mezelf ook realiseerde is dat ik nog verder vooruit moest kijken. Hoe lang is de route nog? Afhankelijk daarvan moest ik mijn tempo bepalen. Continu op 100% fietsen zou ervoor zorgen dat ik het einde van de route niet zou halen. Dus ook de lange termijn was van belang wilde ik mijn comfortabele bank thuis bereiken. Vergelijk dit met de een jaarplan van een organisatie. Ook dit staat in verbinding met de middellange en de korte termijn. 

Maar we zijn er nog niet! Om het geheel compleet te maken, moest ik ook mijn keuze om te gaan mountainbiken meenemen. Waarom was ik niet gaan hardlopen? Of zwemmen? Eigenlijk heel simpel. Omdat ik het leuk vind en er energie uit haal. En gelukkig gaat het me ook nog redelijk af. Waar is dit dan mee te vergelijken? Ik zou zeggen de missie en strategie van een organisatie.

En weet je wat het mooie is? Je mag geen enkel element weglaten. Doe je dit wel, valt mijn fietstochtje behoorlijk in het water. Of ik val, of ik vlieg de bocht uit, of ik haal het einde niet, of ik bereik nooit het voldane gevoel van heerlijk uitgeput thuis op de bank ploffen…hoe is dit anders dan thuiskomen van een heerlijke dag op het werk?

Bij OnTrack Academy bouwen wij Company Tracks voor bedrijven in een industriële omgeving. Samen kijken we naar de strategische plannen. Wat heeft een technische afdeling nodig op de lange termijn, maar ook wat kunnen we vandaag doen om dagelijkse werkzaamheden beter te structuren of plannen. We kijken naar de uitdagingen die in jouw fabriek leven en maken een programma op maat. Samen verbeteren we stap voor stap maar altijd met de strategische doelen op het vizier.

Want hoe zou het voelen als je na een dag werken als manager het steeds iets makkelijker voelt, dat je plannen op korte, middellange en lange termijn in elkaars verlengde liggen en dat je bij het schakelen tussen alle verschillende niveaus het gevoel hebt dat het klopt wat je doet! Daar helpen we je graag bij! Meer weten kijk eens op onze website of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze blog